Monday, November 30, 2015

aplikasi Forex Untuk HP Android dan IPhone

aplikasi Forex Untuk HP Android dan IPhone
Salam utk seluruh pembaca. Hri ni aku bakal kongsikan 4 aplikasi telefon pintar & tablet Android atau IOS yg aku pakai buat trade forex semasa berada di luar rumah. Bagus sebenarnya apabila kita guna aplikasi pintar macam ni, tidak butuh lah kita nak menghadap Komputer sepanjang periode. Nak trade dalam kereta boleh, dalam train boleh, periode jalan-jalan ambil angin di taman juga boleh, ga ada masalah. Ok, aku tidak nak membebel panjang-panjang, jom kita tengok 4 aplikasi yg aku recommend kamu install dalam telefon/tablet kamu.





Metatrader



Utk trader forex baik yg dah berpengalaman, mahupun yg baru nak mencari ilmu, harus kenal software metatrader buat Computer. Software wajib utk trade & untuk analisis. Metatrader pula ada aplikasi buat android & IOS. Apa yg menariknya, fungsi nya telah pass kumplit utk kita trade forex di mana mana. Boleh login guna mana mana akaun broker forex yg Metatrader Komputer boleh support. Hanya, kekurangan aplikasi Metatrader ni, kita tidak boleh nak install custom EA atau indicator. Namun jangan sampai risau, indicator yg disediakan dalam aplikasi ni telah lumayan utk kita utk analisis sebelum trade.

Google Play | Apple Appstore

FXCM


Barangkali ada diantara pembaca ni, pelanggan broker FXCM & pecinta terminal FXCM di Computer. aplikasi FXCM utk android ni, rupanya nyaris mirip bersama software FXCM utk Komputer, interface nya kemas bersama default theme yg agak gelap. aplikasi FXCM ni disertakan bersama default EA, indicator, & sekian banyak tools yg bermanfaat utk untuk market analysis. & aplikasi FXCM utk android ni didatangkan dalam dua version, satu buat telefon pintar, & satu lagi HD utk tablet & device yg screen nya agak akbar.

Google Play | Apple Appstore


Etoro


Memandangkan umumnya pembaca blog ni mereka yg berminat utk melabur di Etoro, tidak sah lah apabila aku tidak review aplikasi Etoro buat android & IOS. Fungsi & rupa aplikasi etoro utk android & IOS tidak tidak sedikit beza, namun sangat-sangat berbeza bersama webtrader terhadap page website rasmi. Yg kurangnya, aplikasi etoro ni tidak ada visible chart buat kita untuk analisis. Ada chart, tetapi kena tekan utk view. & tidak ada fungsi utama macam indicator, EA dan seterusnya. Hanya terlihat 'chart bogel' saja.


Google Play | Apple Appstore


Etoro Trade Alert


Ok aplikasi ni bagi aku teramat menarik fungsinya. aplikasi ni terhad utk pembeli peranti Android sahaja. aplikasi ni bakal beri trade signal & forecast tiap-tiap hri dengan cara percuma! aplikasi ni berfungsi sbg guide utk kita trade, apabila nak buy & apabila nak sell. & bakal disertakan bersama forecast report, mengapa nak kena buy atau sell terhadap masa-masa tertentu. Kita pula boleh tengok berapa ramai unggul trader yg ambil ketentuan buat buy atau sell dalam satu satu currency pair. Cuba lah install, tetapi nasihat aku janganlah ikut buta-buta, kena betul betul faham forecast & utk analisis sendiri sebelum mula trade.

Google Play



Seluruh aplikasi f
http://www.telekomers.com/2015/11/aplikasi-android-untuk-trading-forex.html

Related Posts

aplikasi Forex Untuk HP Android dan IPhone
4/ 5
Oleh

2 comments

January 11, 2016 at 5:37 AM delete

Latency or delay as known in computer networking, is the time interval for a process to present an outcome, the time delay between the cause and effect of a physical change within a system. In Forex Trading, latency indicates the time needed for the traders’ requests to get a response from the broker’s server. Latency is considerably important because it can have a huge impact on the price that traders pay in the markets, hence it is significant for latency to be at lowest when making a trade. Traders can identify the range of latency in accordance with the trade that they are executing.

- See more click here

Reply
avatar
May 2, 2017 at 11:38 PM delete

Hai,

Perkenalkan nama saya Thomas, Saya salah satu staff di bidang Partnership Department Perusahan Broker Instaforex (IFX)

Saya disini bermaksud untuk mengajak anda untuk menjadi mitra InstaForex dengan beberapa penawaran Program Afiliasinya

Program kerjasama yang saya ingin tawarkan adalah anda akan mendapatkan komisi dari setiap trading yang dilakukan klien kami yang berada di bawah grup afiliasi anda.
Dan juga kami menyediakan beberapa keuntungan dan hadiah yang menarik untuk mitra kami

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang peursahaan kami anda dapat melihatnya pada halaman berikut:
https://www.ifxid.com/

Silakan menghubungi saya melalui kontak yang tertera di bawah ini jika anda memiliki pertanyaan, saran atau bahkan rekomendasi

Saya tunggu kabar terbaik dari Anda segera.
Kami akan senang untuk membangun kerjasama yang saling menguntungkan dengan Anda.
Terima kasih



Salam,
Thomas

Skype: Thomas.IFX
WhatsApp: Thomas IFX (+6281-1956-4747)
Telegram: Thomas IFX (+6281-1956-4747)
Viber: Thomas IFX
LINE: Tom IFX
BBM: D8B049A8
Yahoo Messenger: Thomas IFX
Facebook: Tom instafx
Email: thomas@mail4.instaforex.com
Partner Relations Department

Reply
avatar